ΦΩΤΟΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

photo 020Ριζική Αποτρίχωση με Laser
Θεωρητικά και πρακτικά, αποτρίχωση με Laser, μπορεί να γίνει σήμερα σε όλα τα σημεία του Σώματος. Ο καλύτερος χρόνος για να χτυπηθεί η τρίχα είναι στην αναγεννητική  της φάση, που το στοιχείο της μελανίνης είναι πάρα πολύ πλούσιο, άρα χρησιμοποιώντας την τρίχα σαν φορέα, χτυπάμε την ρίζα της και την καταστρέφουμε. Οι περισσότερες τρίχες που θα χτυπηθούν σε αυτή την φάση, θα καταστραφούν. Στο σημείο που υπάρχει ο πόρος της τρίχας, μπορεί να παρατηρηθεί ένας μικρός ερεθισμός, μια κοκκινίλα, για 15΄ έως 30΄ μετά την εφαρμογή, που υποχωρεί αμέσως μετά, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Χρειάζεται πάρα πολύ ενυδατική κρέμα τις πρώτες ημέρες, και αν είναι εποχή έκθεσης στον ήλιο, πολύ καλή αντηλιακή προστασία. Καλό είναι το επόμενο διήμερο-τριήμερο να μην εκτεθούμε πολύ στον ήλιο.
Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τον τύπο του δέρματος. Ξεκινώντας από τα πόδια και ανεβαίνοντας προς τα επάνω, δυστυχώς αυξάνονται και οι θεραπείες. Θα λέγαμε ότι διπλασιάζονται οι θεραπείες που απαιτούνται στον κορμό, στο στήθος και στις μασχάλες, απ΄ ότι στα πόδια. Το αποτέλεσμα είναι και εδώ θεαματικό και βέβαια πριν ανέβουμε στο πρόσωπο, δεν πρέπει να παραλείψουμε τους γλουτούς. Και εδώ έχουμε ένα εξ ίσου καλό και γρήγορο αποτέλεσμα, όπως στα πόδια και το μπικίνι. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές και κατά μέσον όρο, απαιτούνται 6 – 8 συνεδρίες. 6 φορές είναι για τους πολύ τυχερούς, 8 ή και 9 φορές είναι για τους πιο άτυχους. Στην κοιλιακή χώρα τώρα, έχουμε πάλι πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, μόνο που χρειάζονται λίγο περισσότερες φορές, 8 με 10 κατά μέσον όρο.
Και παρότι αυτές οι περιοχές είναι ευαίσθητες, ο «πόνος» και ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ίδιος. Εκεί που συνήθως φοβούνται οι γυναίκες, μήπως προξενηθεί ζημιά στον μαστό, είναι η περιοχή γύρω από την θηλή. Είναι μια περιοχή που έχει πρώτα απ΄ όλα πολύ λίγες τρίχες που φεύγουν εύκολα, χρειάζονται τόσες φορές, όσες και στο πρόσθιο μέρος της κοιλιάς, και δεν δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα στον μαζικό αδένα. Η τρίχα χτυπιέται, διότι το στέλεχος της τρίχας σαν φορέας μεταφέρει την ενέργεια στην ρίζα, που είναι στα όρια της επιδερμίδας. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο του μαζικού αδένος σε εκείνο το σημείο, το οποίο μπορεί να πάθει κάτι και να μας δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Και στις μασχάλες που έχουν αδένες, το Laser λειτουργεί και πάλι με τον ίδιο τρόπο και δεν δημιουργείται πρόβλημα. Ίσως εδώ χρειαστεί να αυξήσουμε λίγο τις συνεδρίες στις 10-12. Και εδώ ο πόνος, παρότι η περιοχή είναι ευαίσθητη, είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ο ελάχιστος πόνος που ίσως την πρώτη ή την δεύτερη φορά ενοχλεί, είναι η περιγεννητική περιοχή. Σε κανένα άλλο σημείο δεν υπάρχει πόνος που να μην είναι ανεκτός.
Το πρόσωπο είναι το σημείο που δέχεται μεγάλη ηλιοφάνεια, πολύ περισσότερη απ΄ ότι το άλλο σώμα. Το πρόσωπο είναι η πιο προβληματική περιοχή στην αποτρίχωση με Laser, ειδικά εάν έχουμε πολυκυστικές ωοθήκες ή οποιαδήποτε ορμονική διαταραχή. Βλέπουμε γυναίκες άτριχες που ξαφνικά μετά τα 50 τους χρόνια βγάζουν τρίχες. Βλέπουμε κοριτσάκια 12 και 13 χρόνων, με πρόσωπο γεμάτο τρίχες. Και όταν αρχίσουμε να εξετάζουμε το πρόβλημα, βρίσκουμε κατά κύριο λόγο, ένα υπόβαθρο πολυκυστικών ή μίκρο-πολυκυστικών ωοθηκών, ή μια ορμονική διαταραχή. Η αποτρίχωση με Laser δεν είναι Θεραπεία ! Είναι τρόπος καταπολέμησης της τριχοφυΐας. Εκτός αυτού, στο πρόσωπο έχουμε μια τεράστια γκάμα τρίχας (από την πιο ψιλή μέχρι την πιο άγρια), όπου ο ίδιος τρόπος καταπολέμησης, δεν δίνει πάντοτε αντίστοιχα τα ίδια αποτελέσματα, και ως εκ τούτου καθιστά την περιοχή προβληματική, τουλάχιστον όσο αφορά τον αριθμό των συνεδριών. Κάποια στιγμή, έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα !!! Προσοχή όμως !!! ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ !!! Ωστόσο, δεν υπάρχει περιστατικό, χωρίς οριστικό αποτέλεσμα ! Αλλά το να υποσχεθούμε αυτό το οριστικό αποτέλεσμα μέσα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών, είναι παρακινδυνευμένο και επιπόλαιο. Άρα το άτομο πρέπει να ξέρει από την πρώτη ημέρα ότι, μπαίνει σε αυτή την διαδικασία, θα είναι καθαρό από τρίχες κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας, και κάποια στιγμή (εντελώς εξατομικευμένα) θα απαλλαγεί οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο! 
 
Στους άνδρες τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, αν και ο Έλληνας συνήθως είναι πιο μελαψός από την Ελληνίδα. Η ανδρική τρίχα, είναι πολύ πιο ισχυρή και καταστρέφεται πολύ πιο εύκολα. Ο μέσος όρος των θεραπειών που απαιτούνται για την ανδρική πλάτη ή το στέρνο είναι περίπου 10. Προσοχή ! Αραίωση των τριχών ΔΕΝ γίνεται. Δεν υπάρχει τρόπος να αραιώσει κανείς τις τρίχες ομοιόμορφα.
 
Εγκαταλείψτε τις παραδοσιακές μεθόδους Αποτρίχωσης (βελόνα, Κερί κλπ.) και αφεθείτε στην «μαγεία του φωτός». Χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο σύστημα Laser (όχι Φωτόλυση), πετυχαίνουμε την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, από όλες τις περιοχές του Σώματος και του Προσώπου σας, με μια ανώδυνη και ταχύτατη διαδικασία.